Curieus is een progressieve, moderne en dynamische sociaal culturele vereniging voor (jong)volwassenen. Curieus organiseert sociaal culturele activiteiten met een lage drempel voor een ruim en divers doelpubliek. Iedereen die op zoek is naar een zinvolle vrijetijdsbesteding en het ontmoeten van anderen in een aangename, vriendelijke sfeer belangrijk vindt, is welkom.
Bij Curieus kan je terecht voor quizzen, amateurkunstwedstrijden, vormingen, workshops, wandelingen, fietstochten en nog veel meer. Alles wat mensen curieus kan maken, komt in onze werking aan bod: het werk van een jong kunstenaar, de avonturen van een wereldreiziger die in jouw gemeente woont, …

Curieus heeft een nationaal secretariaat die het coördinatie- en servicecentrum van de organisatie is. Op de provinciale secretariaten zorgen de administratieve en educatieve medewerkers voor de dagelijkse organisatie van curieus in hun Provincie. Elke afdeling vertegenwoordigt Curieus op het niveau van een wijk, gemeente of stad, waarbij minstens 1 vaste medewerker, met name de lokale vertegenwoordiger, steunend op een netwerk van vaste en tijdelijke vrijwilligers, diverse sociaal-culturele activiteiten organiseert. Afdelingen verzinnen zelf activiteiten of maken gebruik van modelactiviteiten die door de educatieve medewerkers op het provinciale niveau worden ontwikkeld.